Kunstbende

Kunstbende Zeeland 2015

In november 2015 startte de werving van jongeren voor de wedstrijd Kunstbende. Kunstbende is een talenten wedstrijd voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Zij kunnen meedoen in acht categorieën: Muziek, Film, Dans, Theater, Taal, DJ, Expo en Fashion. Per provincie wordt er een voorronde georganiseerd, waarna de winnaars optreden tijdens de landelijke finale. metSUUS was verantwoordelijk voor de gehele organisatie van Kunstbende Zeeland. De voorronde vond plaats op 17 april 2016 in het CCXL Theater te Vlissingen.

Takenpakket van metSUUS

Het takenpakket voor de werving bestond uit:
Het ontwikkelen en uitvoeren van promotieacties
Het geven van klassenpresentaties
Het organiseren van workshops en masterclasses
De gehele social media marketing.

Na de werving waren de taken gericht op de productie van de voorronde:
Het opstellen van draaiboeken
Het werven van juryleden en presentatoren
Vrijwilligers werven en informeren
Prijzenpakketten samenstellen a.h.v. sponsoren
De gehele planning en logistiek die aan de productie verbonden is.

Kunstbende 2016

In november 2016 is metSUUS weer gestart met een nieuwe editie. Haar verantwoordelijkheden liggen naast het takenpakket zoals in 2015/2016, nu ook bij de financiële afhandeling en de aansturing van een stagiaire. De focus ligt dit jaar op een goede marketing met de juiste lay-out. Dit moet de naamsbekendheid verbeteren en het aantal deelnemers doen stijgen. De volgende voorronde staat gepland op 9 april in het Scheldetheater in Terneuzen.

Meer informatie

Ieder jaar staan er circa 120 jonge deelnemers, verdeeld onder 60 acts, op drie podia (muziekpodium, expositie ruimte en theaterzaal). Er helpen tijdens de voorronde circa twintig vrijwilligers en 24 juryleden mee. De jonge creatieve deelnemers kunnen grote prijzen winnen, zoals podia ervaring bij Fashion Week Amsterdam, Mysteryland of Oeral.

Op www.kunstbende.nl en www.facebook.com/kunstbendezeeland lees je meer over dit project, alle activiteiten die worden georganiseerd en zie je alle eindresultaten van dit project wat metSUUS met veel passie en enthousiasme organiseert in opdracht van ZB Planbureau & Bibliotheek van Zeeland. Zij is de opdrachtgever van metSUUS en is de eindproducent van Kunstbende Zeeland.

Terug naar de homepagina